Musikkens gleder

I denne artikkelen skal vi snakke om musikk. Det første vi skal begynne med er å se på hva musikk egentlig er, og hvordan det er vi mennesker faktisk klarer å gjenkjenne musikk. Vi skal også se alle de forskjellige tingene som vi kan bruke musikk til.

Hva musikk er

Alle sammen klarer jo å gjenkjenne musikk når de hører det, men hva er det musikk egentlig er?

Den enkleste måten å forklare musikk på er ved å si at det er et spesifikt arrangement av lyder gjennom tid. Det finnes veldig mange forskjellige sjangre og måter å spille musikk på. Det finnes mange forskjellige instrumenter som vi kan bruke, og forskjellige måter å fremføre vokaler på. Det finnes også en spesiell sjanger som vi kaller for «rap» og her handler det ikke om å synge vokalene, men heller om å «snakke» i takt. Det går mindre på å holde en tone, og mer på å snakke i rytmisk takt.

Det er vanskelig å vite hva dyr syns om musikk, men selv om det finnes noen arter som kan gjenkjenne en rytme så er det bare oss mennesker som kan forutsi progresjonen av takt.

Praktiske områder

Musikk kan faktisk brukes til mange forskjellige ting. Det kan brukes til å holde stemningen oppe mens man for eksempel kjører tur i bilen. Dersom vi skal gjøre dette så kan det hjelpe å skaffe seg en mobilholder til din bil og dermed unngå å miste konsentrasjonen fra veien som man bør følge med på.

Hvordan kan musikk skape stemning i oss? På grunn av at vi er sosiale vesener så har vi noe som heter speilnevroner og disse kan hjelpe oss å føle følelsene til andre mennesker. Følelser er derfor som du forstår en stor del av livene våre. Det er rett og slett energi som flyter gjennom kroppen vår. På samme måte så kan vi faktisk simulere følelser gjennom å høre på musikk. Det er noe veldig mektig som skjer når vi hører det, og disse følelsene kan vi bruke til å hjelpe oss med å utføre forskjellige praktiske ting.

For eksempel så kan vi bruke det til å trene. Dersom du har vært aktiv på treningssenteret så kan du sikkert forstå at musikk faktisk kan hjelpe deg med å gire deg opp. Når du har en større forståelse for hva dette kan bety for fremføringen din så har du funnet deg en kilde til energi som i teorien kan brukes ut til det uendelige.

Du kan også bruke musikk til å slappe av med. For eksempel så brukes det veldig avslappende musikk når man skal meditere eller drive med yoga. Dersom du har en spesiell følelse du vil føle eller utforske kan du sikkert finne musikk som kan hjelpe deg.

Leave a Reply