Lei av England? Vær litt kontinental da vel

Sannsynligvis er du ikke lei av hverken England eller oppskrytt Premier League-fotball, men i denne artikkelen skal vi forsøke å få deg til å tenke litt nytt. Ikke så veldig vanskelig egentlig, men er du frankofil så velger du heller musikere som Gilbert Bécaud og Serge Gainsbourg.

Det er lett å bli lei av Oasis og intetsigende rock uten sjel fra Manchester, og vil du både se lidenskap på banen og i mørke barer, bør du ta turen til Marseille, Toulouse, Bordeaux eller Paris. Fransk musikk kan høres i alle gatehjørner, slik som Daft Punk, Renaud og Saint Etienne!

Du trenger neppe halloween kostymer i Frankrike, men det kan være lurt fordi de elsker mangfold og å kle seg ut.

Elsker du Ghost, kan vi fortelle deg at de er fra Sverige!

Frankrike er landet som fostret Napoleon, Édith Piaf og den famøse Zinedine Zidane. Landet som elsker sin neste med frihet, likhet og brorskap med sine trikolorer og sitt sekskantede land.

Ligue 1 og fransk musikk

I Ligue 1 spiller noen av verdens beste fotballspillere, og vi anbefaler deg å reise til litt nye steder om du allerede har vært i Paris. Hva med Lyon?

Foot, Allez les Gars og Vive la France er vel alle sanger vi har hørt om!

Lyon er Frankrikes nest største by, med over 2 millioner innbyggere. Hovedstaden i Auvergne-Rhône-Alpes er kjent for kokkekunst, silke-vever, bygg fra antikken og gamlebyen som er verd minst ett besøk.

For å komme seg til Lyon tar du toget fra Paris med hurtigtoget (TGV) eller flyr direkte med Norwegian.

Lyon er bare en av mange lag i Ligue 1, slik som Nantes, Saint-Étienne, Nice, Rennes, Metz og ikke minst Paris Saint-Germain.

Her finner vi store fotballspillere som Keylor Navas, Neymar, Edinson Cavani og Ángel Di Maria. Det er lett å forstå at også utenlandske spillere vil komme seg til Frankrike.

Ta med noen venner som kan fransk

Finner du ikke språk så spennende, kan du ta med noen venner som behersker fransk og som kan synge romantiske sonater med «Je T`aime» og «mon cricri d`amour»!

For om du hverken er fransk eller trønder, har du garantert problemer med å uttale selv førstedivisjonen i fransk fotball. Men det skal være «liig æ», om vi ikke kaller inn de fonetiske ekspertene.

Det er som musikk i ørene våre!

Mer problematisk kan det bli når du skal bestille fårikål (mouton au chou blanche), spesielt når kelneren kommer med «des escargots à l’ail»!

Da kan vennene dine hjelpe deg til å bestille en Confit au Canard i stedet, noe som kan karakteriseres som noe du bare må smake!

Om du ikke visste det, så er Frankrike like populært som England! Og det er ganske godt å vite om du får lyst å ta turen til det baguette-spisende landet.

Nordmenn har mye å lære av fransk musikk. Fotballen vet vi allerede alt om, men kjenner du egentlig til Mc Solaar og Louise Attaque?

Men du, du har vel ikke peiling?

Leave a Reply