Musikken som får deg til å yte på trening

Har du noen gang tenkt på hvor mye musikken har å si for innsatsen når du trener? Dette gjelder uansett hvilken aktivitet du bedriver.

Går du tur i skogen uten musikk på ørene, vil du garantert gå saktere enn om du hører på musikk med futt. Uten musikken blir vi gående å høre på vakker fuglesang og suset fra trærne. Automatisk vil kroppen sakke ned.

Gode treningsklær motiverer

Enten du liker det eller ei, så har klærne vi har på oss samme effekt. Du kan fint trene hardt i en sliten joggebukse og t-skjorte. Men får du på deg en tøff treningstopp og treningsbukse til dame, vil du faktisk garantert yte det lille ekstra.

På nettsidene til aim’n finner du et stort utvalg av treningsbukse til dame, samt et stort sortiment med andre sporty klær. De spesialiserer seg på treningsklær av høy kvalitet og til gode priser. På nettsidene kan du velge type trening, så får du opp klærne som passer best til akkurat denne aktiviteten.

Er du på utkikk etter ny treningsbukse til dame eller andre typer treningsklær, bør du absolutt gå inn på nettsidene til aim’n og ta en titt. De har ekstremt mye tøft, så du vil garantert finne noe du liker.

Hvorfor er musikk til trening viktig?

Så var det musikken da. Det er liten vits å sette på en tåredryppende ballade om du skal ut på en hard løpetur. Da vil du ikke klare å yte ditt beste. Setter du derimot på tøff musikk, vil bare det gjøre at du føler deg sterkere.

Det er nemlig noe som skjer i kroppen din når den «rette musikken» treffer ørene dine.

  • Kroppen frigir dopamin, som også kalles lykkehormonet. Du vil føle deg glad. Men dette hormonet vil også påvirke bevegelsessystemet ditt. Det vil være en nytelse å bevege seg.
  • Du aktiverer det parasympatiske og sympatiske nervesystemet. Den parasympatiske får deg til å slappe av, mens den sympatiske delen gjør at du presterer bedre og trår til ekstra.

Som du skjønner er musikk en viktig treningspartner, som du kan bruke både når du skal være i høyt tempo og når du skal roe ned på slutten av en hard økt.

En annen positiv ting med musikken, er at du automatisk vil følge rytmen – helt uten at du tenker på det. Er det en rask sang, vil du klare å yte raskere. I tillegg hører du ikke pusten din så godt, og vil ikke bli påvirket av den på samme måte. Du blir ikke like fort sliten.

Musikk for restitusjon

Når du skal roe ned etter en hard treningsøkt, kan du sette på roligere musikk. Det er faktisk bevist at man får ned både puls og blodtrykk raskere om man hører på rolig musikk når treningsøkten er ferdig.

Enten vi liker det eller ei, er musikk viktig. Så er det bare å finne dine treningsfavoritter og lage din egen spilleliste.

Leave a Reply