Selg deg til gull


Alle artister drømmer om å selge seg til gull. Gull er nemlig den første og mest lovende sertifiseringen i musikkbransjen. Når man selger en plate til gull, er det nemlig ingen vei tilbake. Kun oppover, kun mot stjernene. Det er her artister begynner å få virkelig store ambisjoner, og gullplater dukker ofte opp på topplistene både nasjonalt og internasjonalt. Det finnes ulike terskler i ulike land, derfor er ikke gullalbum i Norge like vanskelige å oppnå som i for eksempel England eller USA. For å kunne kalle et album eller single for «gull», må man oppnå salg av 15 000 enheter. Det høres kanskje lite ut, men i det 21. Århundret, med Spotify og andre musikktjenester på nettet, er det faktisk ikke så lett å selge plater lenger. Heroes & Zeroes klarte dog dette meget fint, siden gruppen fokuserer på folk som er vokst opp på 80- og 90-tallet. Denne generasjonen ser det fortsatt som et must å gå til platebutikkene med jevne mellomrom, derfor solgte debutalbumet Strange Constellations raskt til gull, og gikk inn på VG-lista. Dessuten fikk en av låtene en prestisjefull plass i 2008-versjonen av det bestselgende fotballspillet FIFA fra EA Games. Heroes & Zeroes fikk to Spellemann-nominasjoner det året. Fantastisk år.

 

Golden Vinyl Record

Men man kan også ta ting bokstavelig. Nå i det 21. århundret kan du faktisk selge gull på nett og tjene solide penger så lenge du er smart og årvåken. Utallige mennesker har tjent seg søkkrike på å kjøpe gull når prisen er lav og deretter selge når den er høy. Det siste tiåret har man sett en gigantisk forandring i gullprisen, og dette har mange tjent millioner på. For øyeblikket er dessuten gullprisen på sitt historiske maksimum derfor kan det være smart å kvitte seg med gull man ikke bruker. Kanskje har du noen gamle ringer eller kjeder i huset? Selger du dem nå, får du en fantastisk pris for gullet.

Visste du forresten at gull fortsatt er en vanlig handelsvare i Thailand? Dette landet tar gull veldig alvorlig. I stedet for å oppbevare penger i banken, kjøper man gullsmykker av 96,5 % rent gull. Disse selges i stort omfang, og fordelen er at man alltid kan levere en ring, kjede eller armbånd til en hvilken som helst gullbutikk, og få den gjeldende gullprisen for dagen. På flekken. Gull er stor business, og en solid investering.

Leave a Reply