80-tallet gjenoppstår


Husker du 80-tallet? For en tid! Det var så mye som skjedde verden rundt. Det var så mye som foregikk i hodene på folk. Så mange nye tanker, så mange nye håp. 80-tallet var tiden etter hippiene. Tiden for barn av hippier. Tiden da det var kult å være original, å tenke i nye baner og kle seg akkurat som man ville. Det var på 80-tallet at den beste alternative rocken oppsto, og det er fra denne gullalderen at Heroes & Zeroes tok mye av sin inspirasjon. Som du sikkert vet, har historien en tendens til å gjenta seg. Dette gjelder spesielt kultur, med mote og musikk i sentrum. Når Heroes & Zeroes begynte sin karriere i 2005, var det mange som sukket med et smil om munnen – endelig kunne man høre 80-talls låter i moderne omgivelser. Med nye ideer og spennende tekster.

 

A funky hipster man in late 1980's / early 1990's fashion style, with curly hair and fluorescent colored track suit listening to a walkman tape player and wearing ear muff headphones. He smiles with a cheesy grin, putting a cassette tape into the player with great excitement. Wood paneling in the background. Square crop.

Men det er ikke bare musikken det er snakk om. Folk har nemlig begynt å se tilbake på klærne, frisyrene og de grenseløse tankene man hadde på 80-tallet. Side2 har skapt en kul oversikt av gamle frisyrer fra 80-tallet som mange vil se tilbake på og smile. Noen av disse frisyrene er nå trendy igjen, spesielt det store håret som Sarah Jessica Parker hadde i 1987.

Skoene fra 80-tallet er også på fremgang. Du husker kanskje klassikerne fra Reebok som passet perfekt inn i casual-strømmen? Nå kan du kjøpe lignende Reebok sko på nettet, og få dem levert på døra i løpet av kort tid. Ikke bare ser de flotte ut og er ganske så rimelige, de er dessuten moteriktige og man ser derfor utallige ungdommer strømme til. Kanskje har du noen gamle Reebok-klassikere fra 80-tallet liggende på loftet? Om de er i god stand kan du faktisk selge dem for en god slump! Eller ta de frem igjen og se misunnelige fjes overalt hvor du går.

Historien gjentar seg. Heroes & Zeroes begynte på den syklusen allerede i 2005, og nå, litt mer enn ti år senere, ser vi 80-tallet overalt rundt oss. Nagler er tilbake, tights brukes av både middelaldrende og unge kvinner, og dongerivester er å finne i så og si alle motebutikker.

Leave a Reply