Spellemannprisen


Heroes & Zeroes startet opp 11 år siden, i 2005, og debuterte med albumet «Strange Constellations» i 2007. Takket være Universal Music fikk bandet nok av oppmerksomhet fra alle kanter, og gikk raskt inn på VG-lista. Alternativ rock er på fremgang, og ingen gjør det like bra som Heroes & Zeroes.

Takket være de spesielle melodiene og blandingen av 80-talls rock med moderne noter, ble Heroes & Zeroes også nominert til Spellemannprisen – en ytterst prestisjefull meritt for et norsk band. Og selv om det ikke gikk hele veien for den norske rockgruppa, var det fortsatt stort å være nære på å vinne to gjeve priser samme år. Først var det «Årets nykommer», der ble Heroes & Zeroes nominert sammen med blant andre Christel Alsos og Tine Thing Helseth – den sistnevnte trompetisten stakk av med utmerkelsen den gang. Den norske rockgruppa var også nære på å vinne «Årets musikkvideo» med låten «A strange constellation». Der ble de dog dessverre slått av Dimmu Borgir, som utga den meget spesielle videoen «The Serpentine Offering».

heroes__zerosSpellemannprisen er uten tvil den mest prestisjefulle musikkprisen her i Norge. Prisutdelingen har vært i gang siden tidlig på 70-tallet, og tiltrekker seg fortsatt horder av tilskuere. Det gis ut premier i en rekke ulike nominasjoner, selv om det er «Årets spellemann» som virkelig gjelder. Her får man se norske legender fremføre sine kjente låter. Mange har vunnet Spellemannprisen flere ganger. Rekorden er hos Leif Ove Andsnes, som har 11 priser å skryte av. Samtidig har man Morten Harket, som har vunnet Spellemannprisen både som soloartist og som vokalist i bandet a-Ha. Totalt sitter Harket på utrolige 13 priser, den mestvinnende norske artisten noensinne.

Spellemannprisen er en perfekt blanding av kjente artister og nykommere. Her får man både treffe legendariske artister og helt ukjente band fra hele Norge. Altså er Spellemann også en perfekt måte å stå frem på, en måte å markedsføre seg, vise hva man kan foran hele landet. Med live-dekning og flere spennende klasser er det noe her for alle og enhver, uansett sjanger. Vi vil sikkert se Heroes & Zeroes under Spellemann igjen, bandet har vokst de siste årene og deres turneer er stadig utsolgt.

Leave a Reply