Smarte hjem


Vi lever i det 21. århundret, og det som virket som en fjern fremtid for noen få år tilbake, har nå blitt virkelighet. Teknologien er i stadig utvikling, nye produkter og ultramoderne løsninger dukker opp rundt oss hver bidige dag. Spørsmålet er om du vil være en del av denne utviklingen, eller stå måpende på sidelinjen. Det er nesten umulig å få med seg alt som foregår, men enkelte ting kan være lurt å se igjennom. Spesielt ting som forenkler livet.

Oppussing med hjerne

Hvis du allerede har planlagt å pusse opp hjemmet, er det smart å oppdatere det til den moderne virkeligheten, å skape seg et såkalt “smart” hjem. Et hjem som er en like stor del av familien som deg selv, og som forstår deg og dine behov. Det er dette som er fremtiden. Fremtiden som allerede er her. Smarte hjem kommer i ulike variasjoner. Man kan velge selv hvor “smart” et hjem skal være, og sluttresultater er at du kan styre det meste, som Dinside.no har oppsummert. Du kan styre alt i huset fra en simpel app på telefonen eller nettbrettet. Samtidig vil huset si ifra når du har gått tom for ting, eller om du glemmer å skru av lyset når du reiser på ferie. Smarte hjem koster en del, men dette er en investering du raskt vil tjene inn igjen takket være all tid og ekstra jobb du vil spare i ettertid.

Bygg for fremtiden

Smarte hjem er kommet for å bli – fremtidens eneboliger vil nok allerede ha slike løsninger inkludert i byggeplanen. Dermed kan det være smart å oppdatere huset eller leiligheten allerede nå, slik at man omfavner de nye mulighetene. Nettbutikker som furniturebox.no har lenge fokusert på moderne møbler og tilbehør, så da gjenstår det bare å finne ut nøyaktig hva man vil ha. Fremtidige hjem vil være mindre enn de er i dag, men hver ting, hver detalj i interiøret vil brukes til noe smart. Senger vil forvandles til sofaer, spisebord til kontorer og lamper til alarmklokker. Til slutt vil kjøleskapet selv kunne bestille ny mat etter det oppsatte budsjettet, mens TV-ene vil vise deg akkurat de filmene og TV-seriene du foretrekker. Du vil kunne snakke på telefonen mens du går rundt i huset, og en egen Siri-liknende hjelper vil kunne gi deg tips til spennende opplevelser i helgene. Det er bare å gjøre seg klar!

Leave a Reply