Sett opp et musikksystem på badet

Det første du må tenke på når du skal ha musikk på badet, er selvsagt å plassere høyttalere slik at de ikke blir våte. Men dette er fullt mulig. Det trenger heller ikke å koste all verden. Det spørs hvor omfattende du velger å gjøre det.
Strøm musikk i hele huset
Det enkleste er kanskje å kjøpe trådløse høyttalere som kan strømme musikk fra PC eller mobil. En musikkstreamer koster bare to-tre tusenlapper, og du kan plassere ut høyttalere overalt, også på badet. Dette er raskt, rimelig og enkelt, og du trenger ingen eksperthjelp for å få det til. Men hvis enheten som strømmer musikken står i et annet rom, er det jo umulig å se gjennom musikklistene mens du ligger i badekaret. Hvis du skal bruke fjernkontroll til å styre musikkvalget ditt, kan det derfor være lurt å ha en fjernkontroll med skjerm på.

side view of woman in bathtub singing, enjoying bath and having fun.photo taken inside bathroom, green tile on the wall.
Innebygde systemer
Hvis du skal renovere badet, kan du satse på et innebygget musikksystem. Dette ser profesjonelt ut, og krever også litt mer installasjon. Høyttalerne kan monteres i veggen eller i baderomsmøbler. Det er opp til deg hva du foretrekker. Fordelen med å installere systemet i møbler, er at det kan bli bortimot usynlig. Hvor stort eller hvor lite det innebygde systemet skal være bestemmer du selv, men dette er noe du helst bør gjøre samtidig med en renovering av badet.
Klassisk løsning
Det er fortsatt mange som bruker radio eller mobil når de vil ha musikk på badet. Dette kan også fungere, men da må du passe på at radioen ikke kan falle ned i badevannet. Det kan gi deg støt. Radioen eller mobilen må også stå slik at de ikke kan bli våte. Husk at damp fra badevannet eller dusjen også kan skade radioen eller mobilen. Det beste er å finne andre løsninger. Men du kan for eksempel bygge inn vanlige høyttalere i taket eller høyt oppe på veggen, der de ikke blir våte mens du bader og dusjer.

Leave a Reply